»» بسیج یعنی....
بسیج یعنی حضور
بسیج یعنی ایمان عاشقانه
بسیج یعنی پاک ترین انسانها
بسیج یعنی حرکت
بسیج یعنی قدرت
بسیج یعنی تلاش و جهاد مخلصانه
بسیجی یعنی مغز متفکّر
بسیج یعنی آبادانی
بسیج یعنی ارزش
بسیج یعنی الگو
بسیج یعنی سعادت ابدی
بسیج یعنی یک فرهنگ
بسیج یعنی مظهر تجدد و نوگرایى
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:41 عصر )
»» بسیج یعنی حضور (مقام معظم رهبری - 29/ 07/ 79):
بسیج یعنی حضور (مقام معظم رهبری - 29/ 07/ 79):
بسیج یعنی حضور بهترین و بانشاط ترین و باایمان ترین نیروهای عظیم ملت در میدان هایی که برای منافع ملی، برای اهداف بالا، کشورشان به آنها نیاز دارد، همیشه بهترین و خالص ترین و شرافتمندترین و پرافتخارترین انسانها این خصوصیات را دارند. بسیج در یک کشور، معنایش آن زمرهای است که حاضرند این پرچم افتخار را بر دوش بکشند و برایش سرمایه گذاری کنند.
بسیج یعنی ایمان عاشقان
(مقام معظم رهبری - 02/ 09/ 77):
علت اینکه در کشور ما بسیج این طور درخشان شد و شکفت چه بود؟ ایمان عاشقانه، ایمان عمیق، ایمان توام با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است، مثل بعضی از ملتهای دیگر، عواطف در این ملت جوشان است کلید بسیاری از مشکلات است. این ایمان با آن عواطف همراه شد و این رودخانه عظیم خودشان را به این دریای پهناور تبدیل کرد و مشکلات را در هر جایی که لازم بود از بین برد.
بسیج یعنی پاک ترین انسانها (مقام معظم رهبری - 05/ 09/ 76):
بسیج عبارت است از مجموعهای که در آنها پاک ترین انسانها، فداکارترین و آماده به کارترین جوانان کشور، در راه اهداف عالی این ملت و برای کمال رساندن و به خوشبختی رساندن این کشور جمع شده اند. ... مجموعهای که دشمن را بیمناک و دوستان را امیدوار و خاطرجمع می کند...بسیج در حقیقت مظهر یک وحدت مقدس میان افراد ملت است...بسیج در واقع مظهر عشق و ایمان و آگاهی و مجاهدت و آمادگی کامل، برای سربلند کردن کشور و ملت است.
بسیج یعنی حرکت (مقام معظم رهبری - 08/ 09/ 74):
بسیج یک حرکت بی ریشه و سطحی و صرفاً ازروی احساسات نیست، بسیج یک حرکت منطقی و عمیق و اسلامی و منطبق بر نیازهای دنیای اسلام – و به طریق اولی – جامعه اسلامی است. قرآن کریم می فرماید: [ هو الذی ایدک بنصره و بالمؤمنین] ای پیامبر، خدای متعال تو را، هم به وسیله نصرت خودش و هم از طریق مؤمنین مؤید قرار داد و کمک کرد. این خیل عظیم مؤمنینی که در اینجا مورد اشاره آیه قران قرار گرفته اند، عبارت دیگری است از آنچه که امروز به نام بسیج در جامعه ما قرار دارد.
بسیج یعنی قدرت (مقام معظم رهبری - 05/ 09/ 69):
این کار خدا بود که بسیج ملت ایران بتواند در سخت ترین میدانها که همان میدان جنگ است چنان قدرتی از خود نشان بدهد که دیرباورترین افراد هم قبول کنند که ملت ایران دارای توانایی است...بسیج یعنی کل نیروهای مؤمن و حزب اللهی کشور ما این که امام گفتند «بسیج بیست میلیونی» یعنی این.
بسیج یعنی تلاش و جهاد مخلصانه (مقام معظم رهبری - 23/ 06/ 68):
اگر نبود آن همه تلاش و جهاد مخلصانه که شما رزمندگان نیروهای مسلح و بسیج مردمی در دوران جنگ هشت ساله نشان دادید و حقیقتاً اسلام را روسفید و امت رسول الله (صلی الله علیه و آله) را سربلند ساختید و اگر نبود خونهای مطهر و معطری که در راه خدا بر زمین ریخته شد؛ یقیناً امروز از نظام اسلامی اثری نبود و پرچم قرآن چنین سربلند نمی شد.
بسیجی یعنی مغز متفکّر (مقام معظم رهبری - 03/ 09/ 78):
بسیجی یعنی دل باایمان، مغز متفکّر – دارای آمادگی برای همه میدانهایی که وظیفه این انسان را به آن میدانها فرا می خواند، این معنای بسیجی است.
بسیج یعنی آبادانی (مقام معظم رهبری - 08/ 09/ 74):
امروز هم، بسیجی برای کشور دل می سوزاند برای آبادانی کشور تلاش می کند، برای حفظ استقلال ملی، هرچه بتواند کار می کند و از جان خود هم می گذرد، امروز هم اگر احساس کند دشمن می خواهد از روزنهای، چه اقتصادی و سیاسی و چه فرهنگی – به داخل کشور نفوذ کند در مقابل او می ایستد و با مشت به صورتش می کوبد......امام فرمودند «بسیج باید سازماندهی بشود، باید یکدیگر را بشناسند، باید آمادگی به وجود بیاورند و آن را حفظ کنند» امروز هم تکلیف بزرگ شما همین کارست. خیال نکنند که بسیج یک امر احساسی است. بسیج یک امر منطقی و فکری و ریشه دار و عمیق است و کسانی که در کار این حقیقت بزرگ شرکت دارند؛ همه آحاد ملتند، هر کسی که بسیجی است باید به بسیجی بودن خود افتخار کند. بسیجی بودن، مایه سرافرازی و سربلندی پیش پروردگار است. .... فرهنگ بسیجی، فرهنگ معنویت و شجاعت و غیرت و استقلال و آزادگی و اسیر خواستهای حقیر، نشدن است.
بسیج یعنی ارزش (مقام معظم رهبری - 07/ 09/ 69):
هفته بسیج در حقیقت فرصت و بهانهای برای زنده نگه داشتن ارزشها و روح بسیجی در آحاد ملت، مخصوصاً جوانان پرشور و مدافعان عاشق صادق است. ... همان طور که امام و پیشوای راحل عظیم الشأن ما فرمودند، من هم آرزو می کنم و از خدا میخواهم که با بسیجیان محشور باشم. بسیج یک افتخار و یک ارزش است. سعی کنید این روحیه بسیجی را برای کشور و انقلاب و اسلام حفظ کنید.
بسیج یعنی الگو (مقام معظم رهبری - 06/ 04/ 68):
شما بسیجی ها باید به گونه ای رفتار کنید که احترام و محبت مردم جلب شود. شما باید نمونه اخلاق و تواضع و مهربانی و رعایت مقررات باشید. آن کسی بسیجی تر است که مقررات را بیشتر رعایت می کند، به خاطر آنکه این فرد بیشتر از همه برای نظام دل می سوزاند و مقررات، لوازم قطعی اداره درست نظام است.
بسیج یعنی سعادت ابدی (مقام معظم رهبری - 27/ 08/ 71):
روحیه بسیجی و معرفت بسیجی باید فراگیر شود تا این کشور بتواند بار سنگینی را که بر دوش دارد که همان بار هدایت الهی و سعادت انسانهاست - به سرمنزل برساند، لذا بسیج تمام شدنی نیست.
بسیج یعنی یک فرهنگ (مقام معظم رهبری - 07/ 09/ 84):
بعضى در میدان بسیج، خلوص و صفایشان مثل خورشید مىتابد و انسان را مجذوب مىکند. بههرحال، بسیج یک فرهنگ است؛ بسیج، یک ذهنیت برجسته و والا در جامعهى ماست...شما آن نسلى هستید که اگر خوب عمل کردید، آیندهى این کشور را - صد سال، دویست سال یا بیشتر - تضمین خواهید کرد. همین بیدار شدن، همین حساس بودن، همین انگیزه داشتن، همین ایمان، همین امید، همین تکیه به هدایت الهى و اعتماد به کمک الهى، قوارهى اصلى بسیج است؛ این یک فرهنگ است. اگر اینطور حرکت کنیم، خداى متعال کمک خواهد کرد. کمک الهى متعلق به همهى خلایق است؛ به شرطى که خودشان را آمادهى دریافت این کمک کنند؛ دستشان را دراز کنند و این میوه را بچینند؛ از جا بلند شوند، همت کنند و از این میوه استفاده کنند؛ این، در اختیار همه است.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:41 عصر )
»» بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه):
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه):
ــ بسیج شجرة طیبّه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفههای آن بوی بهار وصل و طراوات تعیین و حدیث عشق میدهد.
ـ اگر بر کشوری نوای دلنشین تفکر بسیجی طنین انداز شد چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید.
ـ بار دیگر تأکید میکنم که غفلت از ایجاد ارتش بیست میلیونی سقوط در دام دو ابرقدرت جهانی را به دنبال خواهد داشت.
ـ ملیت که در خط اسلام ناب محمدی(ص) و مخالف با استکبار و پولپرستی و تحجرگرایی و مقدسنمایی است باید همة افرادش بسیجی باشند.
ـ در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجیم.
ـ بسیج لشگر مخلص خداست که دفتر تشکل آن را همة مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نمودهاند.
ـ بسیج مدرسة عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدستههای رفیع آن اذان شهادت و رشادت سردادهاند.
ـ من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه میخورم و از خدا میخواهم تا با بسیحیانم محشور گرداند.
ـ تشکیل بسیج در نظام جمهوری اسلامی ایران یقیناً از برکات و الطاف جلیة خداوند تعالی بود که بر ملت عزیز و انقلاب اسلامی ایران ارزانی شد.
ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظله العالی):
ـ بسیج به معنی حضور و آمادگی در همان نقطهای است که اسلام و قرآن و امام زمان (ارواحناه و فداه) و این انقلاب مقدس به آن نیازمند است.
ـ پیوند میان بسیجیان عزیز و حضرت ولی عصر (ارواحناه و فداه) مهدی موعود عزیز یک پیوند ناگسستنی و همیشگی است.
ـ شما جوانان بسیجی و سپاهی و جوانان مؤمن آگاهی را با احساس مسئولیت و شور و شعور همراه کردید.
ـ نیروهای نظامی و بسیجی ما مؤمن و با اخلاصند و به عنوان پشتوانهای که هیچ خدشهای در آن راه ندارد, محسوب میشوند.
ـ انکار بسیج, انکار بزرگترین ضرورت و مصلحت برای کشور است.
ـ اگر بسیج در دوران پس از جنگ نبود و اگر امروز هم نباشد, کمیت این انقلاب و این نظام واهمة حرکتهای سازندة این کشور لنگ است.
ـ انکار بسیج و بیاحترامی به آن یا نابخردانه است یا خائنانه است.
ـ تا وقتی که این کشور و این ملت به امنیت احتیاج دارد, به نیروهای بسیج, به انگیزة بسیح به سازماندهی بسیجی و به عشق و ایمان بسیجی احتیاج است.
ـ فرزندان بسیحیام با حضور خود در هر صحنهای که لازم است دشمنان زبون را مرعوب و منکوب سازند.
ـ بسیج, یعنی نیروی کارآمد کشور برای همة میدانها
ـ همه جا چیزی شبیه بسیج هست, تنها به این درخشندگی, به این فراگیری, به این زیبایی, به این فداکاری, من در جایی سراغ ندارم.
ـ این فداکاری, من در جایی سراغ ندارم.
ـ نیروی عظیم بسیج مردمی است, این بسیج در همة قشرها هست.
ـ بسیج, اختصاص به یک منطقة جغرافیایی ویک منطقة انسانی و طبقاتی و قشری ندارد, همه جا هست.
ـ ایمان عاشقانه, ایمان عمیق, ایمان توأم با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است باعث درخشان شدن بسیج شد.
ـ دانشجوی بسیجی دشمن کمین گرفته را از یاد نمیبرد و غافلانه خو و دانشگاه و کشورش را به دست تطاول دشمن نمیسپرد.
ـ بسیاری از پیشرفتهای کشور مرهون تفکر بسیجی است.
ـ هریک از آحاد قشرهای مختلف جامعه که دارای روحیة حساس مسئولیت و ایمان باشد, بسیجی است.
ـ بسیاری از پیشرفتها و موفقیتهای نظام اسلامی در عرصههای مختلف مرهون تفکر و میل بسیجی است.
ـ بسیجی یعنی علی که تمام وجودش وقف اسلام بود.
منبع: www.fajr.ir
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:40 عصر )
»» تدبیر امام، تشکیل بسیج
تدبیر امام، تشکیل بسیج
مردم، اصلی ترین بخش جامعه اند که نقشی حیاتی در تأمین سلامت و موفقیت کشور بر عهده دارند. آنها هستند که با آگاهی و هوشمندی، جامعه را به سوی موفقیت پیش می برند یا با ناآگاهی های خویش، سرنوشت شومی را برای کشور رقم می زنند.
حضرت امام خمینی رحمه الله با بینش عمیق خود، بارها بر جایگاه مهم مردم برای رساندن کشور به سعادت، تأکید ورزید. ایشان با درایت بی نظیر خود در سال های سخت دفاع، قشرهای گوناگون را به یک پارچگی و بسیج عمومی برای نجات کشور از بحران جنگ تشویق کرد. قدرت مردم در پرتو تدبیر آن پیر فرزانه و پیوند الهی آنان با یکدیگر، نه تنها کشور را از رنج های جنگ نجات داد، بلکه بعد از جنگ نیز بسیج را به عنوان یکی از بزرگ ترین و محکم ترین نهادهای کشور مطرح ساخت
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:40 عصر )
»» نمایش میلیونی بسیجیان کشور با عنوان
نمایش میلیونی بسیجیان کشور با عنوان
رئیس ستاد هفته بسیج از نمایش چند میلیونی سازماندهی شده بسیجیان در سراسر کشور با نام حماسه ماندگار خبر داد. به گزارش خبرگزاری بسیج، سردار محمد فرهادی رئیس ستاد هفته بسیج در نشست خبری اعلام برنامههای سازمان بسیج مستضعفین در این هفته، اظهار داشت: بینش بسیجی مبتنی بر اسلام ناب محمدی است و ایمان به خدا، پیروی از ولایت مطلقه فقیه و جهاد بیوقفه برای برپایی احکام الهی جزء فرهنگ بسیجی است و توطئهها پس از پیروزی انقلاب با همین فرهنگ خنثی شد.
وی با بیان اینکه برنامههای هفته بسیج با شعار "بسیج مستضعفین، 30 سال حضور آگاهانه " اجرا میشود، اظهار داشت: برنامههای سازمان بسیج مستضعفین در این هفته از 1 آذر تا 7 آذر اجرا خواهد شد.
فرهادی در ادامه در خصوص برنامههای حوزه سازندگی و خدمترسانی بسیج در این هفته اظهار داشت: اعزام 1600 تیم پزشکی و خدمات پزشکی به مناطق محروم در طول هفته بسیج توسط جامعه پزشکی و نوآوری یکی از برنامههای این حوزه است.
وی ادامه داد: همچنین برپایی سه بیمارستان صحرایی در استانهای آذربایجان غربی، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان، تهیه جهیزیه برای زوجهای جوان و نیازمند، افتتاح پروژههای خدماتی بسیج سازندگی که 300 پروژه آن به بهرهبرداری رسیده و 100 پروژه جدید در مرحله شروع است، ویزیت رایگان بیماران در کلیه بیمارستانهای سراسر کشور، تجلیل از گروههای جهادی و گردهمایی خادمین و خیرین بسیجی در سراسر کشور از برنامههای سازمان بسیج مستضعفین در این هفته است.
رئیس ستاد هفته بسیج در ادامه در خصوص برنامههای فرهنگی و تربیتی این سازمان اظهار داشت: تجدید میثاق طلاب علوم دینی با آرمانهای امام خمینی(ره) تحت عنوان پرچمداران بصیرت، برگزاری نمایشگاه فاطمهشناسی، تجمع سراسری اصحاب فرهنگ و هنر در مراکز استانها با موضوع جنگ فرهنگی و راههای مقابله با آنان، تجدید عهد اقشار مختلف بسیج با آرمانهای امام و برپایی مراسم ویژه شهادت امام محمد باقر(ع) در حرم حضرت عبدالعظیم از برنامههای فرهنگی و تربیتی بسیج است.
وی افزود: همچنین صدور بیانیه در خصوص اصلاح الگوی مصرف، عطرافشانی و گلباران قبور شهدا در سراسر کشور، برگزاری مراسم دعای کمیل، ندبه و دعای عرفه در تهران و مرزهای خسروی، مهران و شلمچه، برگزاری شبهای خاطره و تجلیل از رزمندگان دفاع مقدس، دیدار بسیجیان با خانوادههای شهدا، رونمایی از 15 عنوان کتاب جدید در رشته علوم انسانی که توسط مولفان بسیجی تهیه شده، دیدار مسئولین ومدیران بسیج در ردههای مختلف با علمای شهرها و مسابقه بزرگ وبلاگنویسان از دیگر برنامههای سازمان بسیج مستضعفین در این هفته است.
فرهادی در ادامه سخنان خود در خصوص برنامههای علمی و آموزشی سازمان بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: نشست جهادگران علم و فناوری،جشنواره مبتکرین و مخترعین بسیجی که با حضور 6هزار متبکر و مخترع بسیجی برگزار می شود، افتتاح 2مرکز رشد و فناوری در تهران و کرمان و افتتاح مدارس مجازی بسیج از برنامههای علمی و آموزشی این هفته است.
وی در خصوص مدارس مجازی بسیج خاطرنشان کرد: آنچه که میخواهیم به بسیجیان در حوزه فرهنگی و اخلاقی آموزش دهیم را توسط مدارس مجازی بسیج بهآنها آموزش میدهیم.
رئیس ستاد هفته بسیج در ادامه افزود: همچنین برنامه راهپیمایی و کوهپیمایی دانشآموزان بسیجی و خانواده بسیجیان توسط سازمان بسیج مستضعفین در این هفته برگزار میشود.
فرهادی در پایان تصریح کرد: در روز 5 آذر، روز تشکیل بسیج مستضعفین نمایش چند میلیونی سازماندهی شده بسیجیان در سراسر کشور با نام حماسه ماندگار برگزار خواهد شد.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:33 عصر )
»» نقش بسیج فرهنگیان در عرصه تعلیم و تربیت کشور
نقش بسیج فرهنگیان در عرصه تعلیم و تربیت کشور
مطالعات و تحقیقات در حوزه کارکردهای آموزشی و تربیتی نشان می دهد که این مقوله در شکل گیری شخصیت و تحقق جنبه هایی نظیر هنجارپذیری و اجتماعی شدن و کسب ارزشهای انسانی بسیار نقش آفرین می باشد.
بدیهی است در اینصورت پیوند تنگاتنگی نیز در فرایند رشد و تعالی افراد و پیشرفت جامعه نمایان می گردد.
حال باید بررسی نمود که حضور بسیج در آموزش و پرورش و نقش آموزشی و تربیتی آن چگونه تعریف می شود و نسبت به تحقق ارزشهای انسانی چه جایگاهی در تعلیم و تربیت کشور خواهد داشت. قبل از آنکه به این بحث بپردازیم شایسته است بسیج را تعریف و جایگاه آن را از نگاه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بشناسیم.
در ماده 35 اساسنامه بسیج که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است می نویسد: «کلیه افراد کشور اعم از نظامی و داوطلب که برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی و اهداف انقلاب اسلامی و همچنین کمک به هنگام بلایا و حوادث غیرمترقبه آموزش دیده و سازمادهی می گردد و در زمان جنگ و صلح و مواقع اضطراری بکار می آید» بسیج نامیده می شود. (اساسنامه بسیج مصوب مجلس شورای اسلامی).
در این خصوص مقام معظم رهبری با نگاهی همه جانبه به مقوله بسیج می فرمایند:
«بسیج عبارت است از مجموعه ای که در آن پاکترین انسانها، فداکارترین و آمادهبکارترین جوانان کشور در راه اهداف متعالی این ملت و برای به کمال و به خوشبختی رساندن این مردم جمع شده اند» (سخنرانی مورخ 5/6/76)
از لوای این بیانات نورانی و آن تعریف بخوبی این نتایج حاصل می گردد که بسیج صرفا برای جنگ و دفاع از مرزهای فیزیکی شکل نگرفته است بلکه به عنوان نهادی اثرگذار در روند همه جریانهای روبه رشد جامعه اسلامی که در آن سعادت جاوید آدمیان می باشد نقش آفرین است.
آنچه را که جای دارد در این مبحث به آن بهتر پرداخته شود برخی از دست آوردهای بسیج در عرصه های آموزشی و تربیتی در سطح آموزش و پرورش در عرصه های کنونی است که سعی می شود در سه مقوله به آن پرداخته شود.
الف) بسیج، نوجوانان و اسوه ها
آموزش و پرورش به عنوان نهادهای بنیادی دارای سرمایه بی بدیل و ارزشمند «نیروی انسانی» است و رشد همه جانبه این سرمایه های کلیدی برای ارتقای ایران اسلامی بر هر انسان صاحب خردی پوشیده نیست.
داشتن چنین سرمایه ای ارزشمند نیازمند الگوهای شایسته ای است تا بتواند این سرمایه را در مسیری والای الهی سوق دهد و آن را از کاستی ها برهاند و به مقصد رساند.
الگوهای ارائه شده از سوی بسیج اعم از فکری و رفتاری خواهد توانست میل آنان را به سوی ارزشهای خدادادی حرکت دهد و از آنان نوجوانانی بسازد تا آنان نیز با دیگر همنوعان خویش زنجیره ای از خوبیها را با خود به ارمغان ببرند.
شاید دیده باشید که در محیط مدرسه وقتی معلم یا دانش آموزی موفق و محبوب است برخی دانش آموزان حتی نوع لباس، نوع حرکات و حتی تکیه کلامهای او را تقلید می کنند.
گاه یک فیلم سینمایی یا مجموعه تلویزیونی مدتها لباس پوشیدن و رفتار کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. پس ما تحت تاثیر الگوها هستیم و الگوهایی را در زندگی خود برمی گزینیم و ما نیز می توانیم الگو و اسوه باشیم الگوها و اسوه هایی که زندگی آنان چراغ راه و رفتار و منش آنان راهنمای ما به سمت خوشبختی، رشد و بالندگی باشد.
آثار حضور بسیج با شاخصه های زیبا و ماندگاری که در کلام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بر آن تکیه شده است می تواند در وزارت آموزش و پرورش به ویژه در کتب درسی و برنامه ریزیهای تربیتی به عنوان «اسوه های تربیتی» با ویژگیهای زیر نمایان شود.
1. ما را به فضیلت، رشد و کمال رهنمون باشد.
2. با فرهنگ و ارزشهای دینی و ملی ما هماهنگ باشد.
3. رفتار و منش الگو قابل سرمشق شدن باشد.
مقام معظم رهبری در فرازی دیگر می فرمایند: «بسیج به معنای حضور شجاعانه، فداکارانه و مخلصانه انسانهای پیشگام در تمامی عرصه های مورد نیاز نظام اسلامی و کشور است.» (آشنایی با بسیج ص 52)
ب) بسیج و روح اخوت در مدارس
روحیه اخوت و برادری از آموزه های گرانقدری است که مکتب اسلام در راستای استقرار و استمرار اقتدار، عظمت و اعتلای امت اسلامی بر آن تاکید ورزیده است.
در مقابل اختلاف، خصومت، تفرقه و تشتت به عنوان عامل ضعف، ذلت، محو قدرت و عظمت جامعه اسلامی و انحطاط آن تلقی شد، و مسلمانان به اجتناب از آن امر شده اند.
حضور بسیج و نقش آوری آن در ایجاد روحیه برادری در بین مسئولین و دیگر نیروی انسانی اعم از صف و ستاد و دانش آموزان همراه با روح لطیف دینی، برگرفته از آموزه های اخلاقی و تربیتی، در ترسیم حقیقی و عینی آموزه های اسلامی بخوبی روشن است.
ج) نقش بسیج در فعالیتهای فرهنگی و پرورشی
معلم به عنوان یکی از مهمترین عوامل تربیتی در نظام آموزش و پرورش می باشد و دانشآموزان به عنوان لوح های سفید این نظام در خدمت معلمان قرار دارند و اثرات تربیتی معلمان بر آنان چشمگیر است.
بدون شک تمامی معلمان فرهیخته و بسیجی در این خصوص نقشی مضاعف و ژرف بر عهده دارند.
در این برهه از زمان با پیچیده شدن سطوح زندگی و پیشرفت علم و تکنولوژی و بالا رفتن سطح توقعات مربیان، همچنین مسئله «بحران هویت» به عنوان دغدغه جوامع امروزی، می طلبد که مدارس، بخصوص معلمان مجهز به علوم و آشنا به این مقطع حساس باشند و با پشت سر گذرادن آموزشهای علمی لازم در این زمینه بتوانند اذهان جوانان را نسبت به مسائل و مشکلاتی که آنها را احاطه کرده است بیدار سازند نقش فرهنگیان بسیجی و میزان اثربخشی آنها در تحول دیدگاه دانش آموزان محرز و آشکار است.
مسئله تهاجم فرهنگی و اثرات آن بر نوجوانان به ویژه دانش آموزان همواره از دغدغه های برنامه ریزان آموزش و پرورش می باشد در این راستا معلمان بسیجی می بایست همواره با دست یازیدن به شیوه های مقابله با شبیخون آشنا و راه مقابله با آن را برای دانش آموزان با روشهای مستقیم و غیرمستقیم بیان کنند.
در این خصوص لازم است با برخی از اهداف حضور معلمان بسیجی آشنا شویم.
1. آشنایی دانش آموزان با فرهنگ متعالی و ارزشهای اخلاقی اسلام
2. هدایت برنامه ها و فعالیتها در جهت وجدان کاری، متعهد، انضباط اجتماعی مالی و اقتصادی
3. مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان انقلاب اسلامی
4. گسترش فرهنگ مطالعه و تحقیق
5. کشف استعداد و توانمندیهای دانش آموزان
6. غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان
7. بهره گیری از امکانات و وسایل هنری
8. پیدایش میل به هویت جویی و استقلال طلبی و جستجو برای اثبات شخصیت و عزت نفس در بین دانش آموزان
9. ایجاد قدرت ابتکار و خلاقیت در دانش آموزان (مقالات برگزیده سومین جشنواره علمی پژوهشی فرهنگیان بسیجی سراسر کشور)
هـ) بسیج و میزان اثرگذاری آنان بر فعالیتهای علمی و پژوهشی
بالاترین عنصری که در موجودیت هر جامعه دخالت دارد فرهنگ آن جامعه است و بنا بر فرمایش امام راحل (ره) در فرهنگ هر جامعه مبدا تمام خوشبختی ها و بدبختی های یک ملت است. وظیفه بسیج در عرصه های علمی و پژوهشی خودباوری، تلاش و ارتباط مستقیم با پیشبرد علم و دانش و تربیت و تزکیه نسل جوان است و از جمله وظایف آن هدایت جامعه در ابعاد علمی و تربیتی است.
فرهنگ غیرت و دفاع از استقلال و آزادی، فرهنگ ایثار و فداکاری و ... و سعی و تلاش دو چندان او در نهایت، باعث شکوفایی نسل جوان و آیندگان در زمینه های علمی و پژوهشی و جلوگیری از انواع انحرافات خواهد شد.
برای معلم بسیجی معلمی عشق است. او در برخورد با ناملایمات از خدمت گذاری دلسرد نخواهد شد. آری اینگونه است که فرهنگ بسیج و بسیجی بودن در بین نسل جوان تقویت خواهد شد.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:32 عصر )
»» تفکر بسیجی تهاجم فرهنگی امنیت اجتماعی
تفکر بسیجی تهاجم فرهنگی امنیت اجتماعی
تفکر بسیجی بر آمده ازمکتب امام خمینی با محتوای چون : عدالت طلبی ، مردانگی و شجاعت ، غیرت و جوانمردی ، تعهد و وفا داری ، صبر و پایداری ، عزت نفس و گمنامی، دوری از شهرت طلبی بدون وابستگی به هرحزب و گروهی و در اطاعتی اگاهانه از ولایت. تفکر بسیجی مختص زمان و مکان نیست. نیاز همیشه دوران و باید در متن زندگی جریان داشته باشد.
مقام معظم رهبری در همین راستا میفرمایند: فرهنگ بسیجی فرهنگ معنویت ، شجاعت و غیرت و استقلال و آزادگی است و خواستهای حقیر نشدن، روحیه و معرفت بسیجی باید همه گیر شود تا این کشور بتواند بار سنگینی که بر دوش دارد ، همان بار هدایت الهی و سعادت انسان ها را به سر منزل برساند. لذا بسیج تمام شدنی نیست .
تفکر بسیجی بیش از هر چیز بر ایمان و اخلاص استوار است.بندگی و عبودیت، سادگی و صداقت ، بندگی نه از روی طمع و خوف بلکه از روی عشق به معبود است. بسیجی بنده رب است، نه دنیا طلبی ، هر چه هست کسب رضایت معبود است.
فرهنگ و تفکر بسیجی به عنوان مهمترین مولفه خیزش و جهش درعرصه های مختلف جامعه امروزی ایران سربلند اسلامی ثمرات و برکات زیادی را به همراه داشته و یکی از محوری ترین این مولفه ها اقتدار جمهوری اسلامی است .
امروز حضور تفکر و اندیشه بسیجی برگرفته از آرمان های انقلاب اسلامی میتواند به عنوان یک الگو کار آمد در کار های گروهی و در متن جامعه و امنیت اجتماعی نقش اساسی داشته باشد .
به هرمیزان که در فرهنگ سازی برای ترویج مفاهیم ارزشی همچون تفکر بسیجی کوتاهی کنیم بیش از آن فرهنگ غربی و دنیا طلبی و مصرف زدگی فضا را پر خواهد کرد فرهنگ شهادت روحیه شهادت طلبی امروز در دنیا بزرگ ترین تهدید جهانی برای دنیای غرب است. اعتقاد به فرهنگ و تفکر بسیجی در بین جوانان ریشه دار شده است. دنیای غرب ازین ریشه ها میترسد. افتخار بزرگ ایران سربلند به نسل جوان کشور و حضور سازمان یافته بسیجیان در زمینه های مختلف میتواند برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20ساله مهم باشد. بسیج همیشه اقتدار نظام را تضمین کرده و باعث سربلندی این کشور است .
دشمنان ایران اسلامی از تفکر بسیجی از فرهنگ شهادت از روحیه شهادت طلبی هراس دارند. دشمن در برنامه های مدون خود با افتتاح شبکه فارسی زبان بی بی سی ماهواره که توسط صهیونیز م و انگلیسی ها راه اندازی گردیده ، هدف بر اندازی نر نظام است. با برنامه های مختلف و ایجاد تفرقه و بر شمردن برخی مشکلات و دامن زدن به انها و اخبار کذب میخواهند نسل جوان کشور را از هویت خویش دور نمایند. در یکی از برنامه های خود که در خصوص جامعه و جانباز پخش گردید طی تماس تلفنی با اینجانب در یک گفتگوی زنده تلویزیونی در سبکه بی بی سی در خصوص مشکلات جانبازان ، که فردی به نام خانم تقی زاد ه تماس گرفته بودند بنده عنوان کردم اولا شما را به عنوان یک رسانه رسمی نمیشناسم که بخواهم به عنوان یک نویسنده و جانباز گفتگو نمایم در هر صورت بجای دامن زدن به مشکلات جانبازان بهتر نیست شما عاملان و کسانی که سلاح های شیمیائی را دراختیار صدام معدوم قرار داده و آنها ناجوانمردانه رزمندگان ما را شیمیائی کردن شناسائی و معرفی کنید. اگر وقعا دلسوز جامعه جانبازی هستید.شبکه فارسی بی بی سی البته که جرات چنین کاری را ندارد چرا که سردمداران خودشان از عاملان اصلی هستن و هدف این شبکه مخرب جز جو سازی چیز دیگری نیست .
دیو سیاه همان دشمنان قسم خورده ایران امروز از چهار سو تانک های خود نیرو های خود را ارایش داده اند جوان ایرانی امروز باید متوجه باشد که تانک های امریکائی برای او اینگونه ارایش گرفته اند وگرنه افغانستان و عراق جز یک بهانه بیش نیست . بی حجابی، اعتیاد ، مد گرائی ، خود از اهداف اصلی دشمن است . انها از فرهنگ شهادت ز روحیه شهادت طلبی میترسند .
برای گسترش فرهنگ بسیجی باید این باور در اقشار مختلف مردم به حق ایجاد و گسترش یابد که بسیجی نقش افرین اصلی در حماسه هشت سال دفاع مقدس بوده البته نیرو های نظامی دیگر نیز با همان روحیات بسیجی عمل میکردند امروز نیز بسیج در امنیت اجتماعی میتواند نقش اساسی را ایفا نماید .
اگر فرهنگ شهادت در جامعه، اگر ما از شهدا خوب بگویم همانطور که بوده اند قشنگ حرف بزنیم . از شهدا درست بگوئیم و مردم بخوبی شهدا را بشناسند بحران ها در جامعه به خودی خود کاهش پیدا خواهد کرد .
نسل سوم باید خودش را باور کند که میتواند مثل نسل اول انقلاب بسیجی ساده و دلداده خدا باشد .
دیروز بسیجیان برای دفاع از کشور دنبال سهمیه و مجوز و مال دنیا نبودند. رفتند و از کشور دفاع کردند.انها خودشان را باور کرده بودند با شیطان درون مبارزه کرده بودند در وصیتنامه شهدا هریک خود گنجینه بزرگی است. هر کدام خود یک دانشنامه است یک دانشگاه است جوانان ما بروند و سرگذشت بسیجیان شهید را بخوانند از شهدای کم سن و سال گرفته تا آن پیرمرد بسیجی چنان وصیت نامه های نوشتن که امروز از یک دانشجوی تحصیل کرده بر نمی اید. نوجوانی که یک شبه ره صد ساله را طی کرده است. ما خود نیز از یک راه طی شده با شما جوانان حرف میزنیم .از یک مسیر پر از تجربه امدیم.جوانان ما بروند رویت فتح را ببینند. تمام انقلاب ما در همین چند روزنامه سیاسی که دائم دارند تو سر هم برای تصاحب قدرت میزنند نیست . حماسه رزمندگان فیلم دروغین اخراجی ها نیست . من هم رفتم دیدم کلی هم خندیم البته فقط برای خودم خندیدم به خودم ، دیگران هم داشتند به من به مثل من میخندیدند
یه روز به دنیا خندیدیم، یه روز به همدیگه، حالا به خودمون میخندیم. از این که کارگردان آدمهای شبیه به خودش رو دستمایه خنده مردم سال هشتاد و هشت کرده ، ناراحت شدم. دوست نداشتم چهره تحریف شده آرمانگراهای دهه شصت، مضحکه مردم بشه. اما به هرحال اتفاقیست که در برابر چشم عقلای سینما افتاده و برادران زودجوش و دیرپز انقلاب و جنگ آخرین شیرینکاریهاشون رو نشون میدن. یه روز جلوی دانشگاه یه روز سر چهار راه حالا هم رو پرده سینما.
جنگ این نبود. این آدمای عملی و لمپن به کیلومتر پنجاه جبهه میرسیدن استحاله میشدن. دیگه تا اردوگاه اسارت به همون حال نمیموندن. کسی که بوی مرگ رو بشنوه خماری از سرش میپره. دنیای ذهنی کارگردان به اندازه شخصیتهای فیلمشه. او فکر میکنه اگه روحانی و جاهل به درک هم برسند همه مشکلات کشور حله. نجبا و عقلا هم یا دکترهای هالو هفت شنبه هستند یا هواپیما رباهای منافق. دیدم مردمی که داشتن حسابی به من و امثال من می خندیدند
یکی پرسید : راستی اصلا جنگ چطوری بود ؟ گفتم : ما خسته شدیم و داریم به خودمون میخندیم. اینتلخترین خنده یه نسل سرخورده است. برگشتن به مردم هزینههای زیادی داره و کار گردان با خنداندن مردم میخواهد با این شیرین کاری ها دلشون رو بدست بیاره . جنگ اینکه مسعود ساخته نیست این یک دروغ بزرگ ، بزرگ تر از دروغ سیزده ؛ نه دروغ تر از دروغ سیزده .
با چسباندن بر چسب روی داشبورد ماشین که : شهدا ما شرمنده ایم و شهدا بعد از شما ما چه کرده ایم و هر روز به ان نگاه کردن و راه شهدا را نرفتن ...باید شهدا را خوب بشناسیم راه شهدا را و مهمترین مسئله اینکه بدانیم شهدا برای چه اینده ای جنگیدند ؟
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:23 عصر )
»» بسیج در دفاع نرم و توسعه اجتماعی
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه بسیج عمق مردمی و اجتماعی دفاع ملی و صیانت از انقلاب، نظام و ارزش های اسلامی است تاکید کرد که نقش بازدارنده و حمایتی بسیج از امنیت داخلی و امنیت خارجی کشور باید در افکار عمومی و نظام دفاعی تبیین شود.رضا طلایی نیک با اشاره به هفته بسیج و خدمات این نهاد مردمی گفت: فرمان استراتژیک امام (ره)، برای تشکیل بسیج در سال 1358 نقطه عطف دفاع مردمی در برابر تهدیدات همه جانبه بود.
وی افزود: امام با آینده نگری راهبردی با فرمان بسیج 20 میلیونی ظرفیت های مردمی در دفاع همه جانبه از انقلاب، نظام و ایران را پایه ریزی کرد. تصمیم هوشمندانه و فرمان استراتژیک امام با توجه به وقوع جنگ تحمیلی در یک سال بعد و بروز برخی بحران های سیاسی امنیتی داخلی و تهدیدات خارجی از تصمیمات کلیدی و سرنوشت ساز امام در تاریخ انقلاب است.
طلایی نیک تصریح کرد: امام با تاکید بر انطباق جامعه آماری بسیج با جامعه آماری جوانان درسال 58 یعنی 20 میلیون نفر بدنه اصلی بسیج را در نیروهای جوان پایه ریزی کرد. نقش بی بدیل در دفاع مقدس و بازدارندگی و خنثی سازی انواع تهدیدات داخلی و خارجی در 30 سال گذشته از افتخارات ملت ایران در انقلاب اسلامی است. بدون بسیج سرنوشت جنگ تحمیلی به گونه ای دیگر رقم می خورد.
وی گفت: ناکام کردن رژیم صدام در دستیابی به اهداف جنگ تحمیلی و کسب پیروزی ها و دستاوردهای مدیران در فرایند 8 سال دفاع مقدس به عوامل گوناگون راهبردی از جمله مشارکت محوری بسیج در این عرصه بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم خاطر نشان کرد: بسیج علاوه بر میادین رزم در سطوح پیشتاز جنگ نیز کارکردهای محوری داشت. علاوه بر به کار گیری نیروی رزمی بسیج در یگان های عملیاتی نقش بسیجیان در عقبه اجتماعی و فضای فرهنگی و کمک رسانی پیشتاز از دفاع مقدس بسیار گسترده بود که تا کنون فقط بخش محدودی از زوایای آشکار و پنهان نقش بسیجیان در دفاع مقدس و پشت جبهه به جامعه و نسل بعدی منتقل شده است.
معاون امور قوا و شوراهای دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: امام و مقام معظم رهبری با بصیرت راهبردی در هدایت و حمایت از بسیج همواره سنگ تمام گذاشتند. بسیج عمق مردمی و اجتماعی دفاع ملی و صیانت از انقلاب، نظام و ارزش های اسلامی است. هنوز از همه ظرفیت های بالقوه بسیج در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، امدادی و سازندگی در کنار نقش نظامی بسیج استفاده نشده است.
وی گفت: بسیج با ویژگی های مهمی مانند مردمی بودن و ساختار اجتماعی و متکی به فرهنگ و ارزش های انقلاب و اسلامی و به کار گیری اقشار و تخصص های گوناگون برای مشارکت های ملی ظرفیت های متنوع دارد. ضعف های ساختاری در نظام اداری و مدیریت اجرایی و محدودیت های ناشی از ناکارآمدی و بوروکراسی نامناسب از موانع به کارگیری همه ظرفیت های بسیج در سازندگی پیشرفت و مشارکت های ملی بوده است.
طلایی نیک در ادامه در بیان ضرورت های امروز جامعه در تقویت جایگاه بسیج اظهار داشت: پس از دفاع مقدس نقش بازدارنده و حمایتی بسیج از امنیت داخلی و امنیت خارجی کشور باید در افکار عمومی و نظام دفاعی تبیین شود. باید تشکل های بسیج بر مبنای تفکر بسیجی مولفه های فرهنگ بسیجی را در ابعاد اجتماعی نهادینه کند و برای توسعه کمی و کیفی بسیج اتکا به تفکر بسیجی و به کارگیری الگوهای نوین سازماندهی آموزش و به کارگیری نقشی تعیین کننده دارد.
وی در پاسخ به این سئوال که حضور بسیج در شرایط کنونی در چه حوزه هایی ضروری است، یادآور شد: اولویت در تعیین ماموریت های بسیج متناسب با سطح تهدیدات و راهبردهای پیشرفت کشور تعیین می شود. بسیج در دفاع نرم و بازدارندگی در نبرد سخت در بعد نظامی و نیز مشارکت در دهه پیشرفت و عدالت در ابعاد اجتماعی و سیاسی قابلیت های فراوان دارد.
طلایی نیک گفت: شناخت ظرفیت های گوناگون بسیج از مسئولیت های کلیدی سپاه و حمایت از مشارکت بسیجیان در عرصه های پیشرفت ملی و دفاع همه جانبه از کشور و نظام و امنیت ملی از مسئولیت های دولت و سایر ارکان نظام است. متناسب با مقتضیات داخلی و خارجی کنونی باید نقش بسیج در توسعه اجتماعی و تعالی فرهنگی و امنیت عمومی در داخل کشور و حفظ توان رزمی در بازدارندگی از تهدیدات خارجی پررنگ تر شود.
وی افزود: پس از سه دهه سرمایه گذاری همه جانبه ملت ایران در تاسیس و تثبیت نظام و دفاع از آن باید با مشارکت بسیج و سایر سرمایه های اجتماعی به جامعه سازی در شاخص های کیفی اولویت داده شود عوامل گوناگون مانند دو برابر شدن جمعیت در سه دهه گذشته و بسته های تحول و پیشرفت ضرورت جامعه سازی با الگوهای دینی و ارزش های انقلاب را ایجاب می کند.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه یکی از عرصه های مهم بالفعل نشده از نقش محوری بسیج توسعه اجتماعی و تعالی فرهنگی با الگوهای کارآمد است، گفت: بسیج از نیروهای موثر در خنثی سازی آسیب ها و اغتشاشات پس از انتخابات و تامین امنیت بوده که به رغم فقدان تجربه زیاد در ایفای نقش بسیج برای مقابله با اغتشاشاتی مانند آشوب های پس از انتخابات فداکاری و جدیت بسیج در تامین امنیت بسیار بارز بود.
وی با بیان اینکه اتکا به نسل جوان در توسعه کمی و استفاده از تجارب سه دهه گذشته در ارتقای کیفی بسیج نقش اساسی دارد و گفت حمایت عملی از بسیج فارغ از شعارگرایی از مسئولیت های ملی همه شهروندان و به ویژه علاقه مندان انقلاب، نظام و ایران است.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:22 عصر )
»» بسیج و بسیجی
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:21 عصر )
»» خصوصیات بسیجی
خصوصیات بسیجی مکتبی بودن مهمترین ویژگی بسیج ایمان به خدا و اعتقاد قلبی و باور درونی به خالق یکتا است. ایمان به خدا رابطه مستحکم نیروهای بسیجی با حق تعالی است زیرا بسیج رضایت حق تعالی را مبنای حرکت و فعالیت خود می داند. بنابراین مهمترین مشخصه بسیجی مکتبی بودن آن است. جهاد همه جانبه در راه خدا، نگهبانی از انقلاب ، دستاوردهای نظام مقدس اسلامی از دیگر جنبه های مکتبی بودن نیروهای بسیجی است. اطاعت از ولایت فقیه اطاعت از ولایت فقیه و تبعیت پذیری از رهبری نظام یکی از شاخص ترین ویژگی های بسیج است. بسیج تابع محض ولایت فقیه است و سعادت خود و جامعه را در پیروی از ولایت فقیه می داند، زیرا از معمار انقلاب و موسس بسیج آموخته است که ««من به همه ملت، به همه قوای انتظامی اطمینان می دهم که امر دولت اسلامی اگر بانظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت وارد نخواهد شد.» اخلاص بسیج عاشق خدا است و اخلاص به خدا مهمترین خصوصیات و ویژگی بسیجیان است. زیباترین حرکت بسیجیان خمینی و فعالیت بسیجیان ، داشتن رنگ خدائی در کارها است. برای همین است که امام بسیجیان ، خمینی کبیر (ره) فرموده اند: ” بسیج لشکر مخلص خدا است که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند.“ مساله اخلاص بسیار دقیق و ظریف است که قبولی اعمال بستگی به مقدار خلوص انسان دارد و هر چه اخلاص بیشتر و کاملتری داشته باشد، عمل او ارزشمندتر است . امام صادق علیه السلام در ضرورت توجه به موضوع اخلاص می فرمایند: ” هیچ نعمتی بالاتر از این نیست که در دل بنده چیزی جز خدا نباشد.“ تواضع و فروتنی فروتنی و شکستن نفس از مهمترین فضایل انسانی است که نیروهای بسیجی موصوف به چنین اخلاقی می باشند. بسیج علاوه بر اینکه در مقابل خدا خاشع و فروتن است در برابر مردم متواضع می باشد. قرآن کریم ویژگی مؤمنان و مردان خدا را چنین بیان می کند: ” بندگان شایسته خدا کسانی هستند که با آرامش راه می روند و آنگاه که از نادانان حرف نامربوط می شنوند، نادیده می گیرند و اظهار محبت می کنند.“ غیرت دینی غیرت و جوانمردی از ویژگیهای هر بسیجی است . بطور کلی منظور غیرت دینی این است که نیروهای بسیجی نسبت به مسائل اخلاقی و دینی جامعه و ترویج احکام و معارف الهی حساسیت داشته باشند. اگر موضوعاتی در جامعه رخ داد که با احکام اسلامی و الهی مطابق نبود، در برابر آن عکس العمل نشان داده شود. موضوع غیرت ، در سیره معصومین (ع) و بزرگان دین به وضوح مطرح است . اگر بخواهیم نماد کلی و عینی غیرت دینی را در عصر حاضر از بزرگان دین مطرح کنیم ، موضعگیری شجاعانه حضرت امام (ره) در تألیف کتاب آیات شیطانی توسط سلمان رشدی است که فتوای تاریخی قتل سلمان رشدی را صادر فرموده اند. بنایراین بسیجی هرگز در مقابل ناهنجاریهای جامعه بی تفاوت نخواهد بود. در مقابل زشتی ها و ناپاکی های اخلاقی و اجتماعی اهل تسامح و تساهل نخواهد بود. حسن خلق اخلاق نیکو یکی از صفات پسندیده در اسلام و از شیوه های مطلوب جاذبه دینی و فضایل انسانی است. در میان آداب اخلاقی و سنتهای اجتماعی، حسن برخورد با مردم در اخلاق اسلامی جایگاه ویژه ای دارد و برای نیروهای بسیجی که با مردم ارتباط دارند این موضوع حائز توجه است. مهمترین مؤلفه جاذبه مردم به تشکیلات بسیج برخورداری نیروهای بسیجی به این صفت پسندیده است که به عنوان یک رفتار مطلوب در میان نیروهای بسیجی رایج است. در اهمیت حسن اخلاق همین بس که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: ” برترین شما نیکوکارترین شما از نظر اخلاق است. آنان که خود را آماده خدمت کرده و با دیگران با الفت و مهربانی زندگی می کنند.“ شجاعت گرچه شجاعت یک صفت اخلاقی است ولی مهمترین نماد اخلاقی و رفتاری یک فرد در زندگی اجتماعی است. فرد شجاع کسی است که دارای هویت دفاعی است و در راه حفظ ارزشها جرأت برخورد با عوامل دشمن را دارد. اگر شجاعت به عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه ما وجود داشته باشد و همه آحاد مردم صلابت و شهامت در راه دفاع از اسلام و ارزشهای دینی را داشته باشند، بدون شک کیان اسلامی از هر خطری مصون خواهد بود. حضور مقتدرانه در دفاع مقدس و خلق حماسه های پرشور بسیجیان در صحنه های نبرد نشانه های عینی از شجاعت بسیجیان در صحنه های دفاع می باشد که از مهمترین شاخصه های نیروهای بسیجی نیز می باشد. مردمی بودن منظور از مردمی بودن بسیج این است که آنان از متن ملت برخاسته و به صورت خودجوش و حرکت مردمی به عضویت این تشکیلات پیوستند و در جهت مصالح و آرمانهای نظام به پیروی از ولایت فقیه به انجام وظیفه پرداختند. حضور رده های مقاومت بسیج در کلیه اقشار و اصناف و اقصی نقاط کشور و پذیرش و جذب آحاد مردم در سنین مختلف نماد واقعی مردمی بودن این تشکیلات است. شهادت طلبی شهادت طلبی با وجود بسیجیان عجین شده است و بسیجی شهادت را می شناسد و به آن عشق می ورزد. حب به شهادت را بسیج از مولای خود علی علیه السلام آموخته است که فرموده است : “ انی للشهاده لمحب. من دوستدار شهادت هستم.“ نام بسیج در فرهنگ انقلاب اسلامی با ایثار و شهادت نقش بسته است زیرا ارزشهایی که فرهنگ اسلام و مبنای دینی برای شهادت قائل است بسیجی را شیفته شهادت کرده است. رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: ” بالای هر نیکی، کار نیک دیگری است تا اینکه مرد در راه خدا کشته شود. وقتی در راه خدای عزوجل کشته شد بالای آن کار نیکی وجود ندارد خصوصیات بسیجی مکتبی بودن مهمترین ویژگی بسیج ایمان به خدا و اعتقاد قلبی و باور درونی به خالق یکتا است. ایمان به خدا رابطه مستحکم نیروهای بسیجی با حق تعالی است زیرا بسیج رضایت حق تعالی را مبنای حرکت و فعالیت خود می داند. بنابراین مهمترین مشخصه بسیجی مکتبی بودن آن است. جهاد همه جانبه در راه خدا، نگهبانی از انقلاب ، دستاوردهای نظام مقدس اسلامی از دیگر جنبه های مکتبی بودن نیروهای بسیجی است. اطاعت از ولایت فقیه اطاعت از ولایت فقیه و تبعیت پذیری از رهبری نظام یکی از شاخص ترین ویژگی های بسیج است. بسیج تابع محض ولایت فقیه است و سعادت خود و جامعه را در پیروی از ولایت فقیه می داند، زیرا از معمار انقلاب و موسس بسیج آموخته است که ««من به همه ملت، به همه قوای انتظامی اطمینان می دهم که امر دولت اسلامی اگر بانظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت وارد نخواهد شد.» اخلاص بسیج عاشق خدا است و اخلاص به خدا مهمترین خصوصیات و ویژگی بسیجیان است. زیباترین حرکت بسیجیان خمینی و فعالیت بسیجیان ، داشتن رنگ خدائی در کارها است. برای همین است که امام بسیجیان ، خمینی کبیر (ره) فرموده اند: ” بسیج لشکر مخلص خدا است که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند.“ مساله اخلاص بسیار دقیق و ظریف است که قبولی اعمال بستگی به مقدار خلوص انسان دارد و هر چه اخلاص بیشتر و کاملتری داشته باشد، عمل او ارزشمندتر است . امام صادق علیه السلام در ضرورت توجه به موضوع اخلاص می فرمایند: ” هیچ نعمتی بالاتر از این نیست که در دل بنده چیزی جز خدا نباشد.“ تواضع و فروتنی فروتنی و شکستن نفس از مهمترین فضایل انسانی است که نیروهای بسیجی موصوف به چنین اخلاقی می باشند. بسیج علاوه بر اینکه در مقابل خدا خاشع و فروتن است در برابر مردم متواضع می باشد. قرآن کریم ویژگی مؤمنان و مردان خدا را چنین بیان می کند: ” بندگان شایسته خدا کسانی هستند که با آرامش راه می روند و آنگاه که از نادانان حرف نامربوط می شنوند، نادیده می گیرند و اظهار محبت می کنند.“ غیرت دینی غیرت و جوانمردی از ویژگیهای هر بسیجی است . بطور کلی منظور غیرت دینی این است که نیروهای بسیجی نسبت به مسائل اخلاقی و دینی جامعه و ترویج احکام و معارف الهی حساسیت داشته باشند. اگر موضوعاتی در جامعه رخ داد که با احکام اسلامی و الهی مطابق نبود، در برابر آن عکس العمل نشان داده شود. موضوع غیرت ، در سیره معصومین (ع) و بزرگان دین به وضوح مطرح است . اگر بخواهیم نماد کلی و عینی غیرت دینی را در عصر حاضر از بزرگان دین مطرح کنیم ، موضعگیری شجاعانه حضرت امام (ره) در تألیف کتاب آیات شیطانی توسط سلمان رشدی است که فتوای تاریخی قتل سلمان رشدی را صادر فرموده اند. بنایراین بسیجی هرگز در مقابل ناهنجاریهای جامعه بی تفاوت نخواهد بود. در مقابل زشتی ها و ناپاکی های اخلاقی و اجتماعی اهل تسامح و تساهل نخواهد بود. حسن خلق اخلاق نیکو یکی از صفات پسندیده در اسلام و از شیوه های مطلوب جاذبه دینی و فضایل انسانی است. در میان آداب اخلاقی و سنتهای اجتماعی، حسن برخورد با مردم در اخلاق اسلامی جایگاه ویژه ای دارد و برای نیروهای بسیجی که با مردم ارتباط دارند این موضوع حائز توجه است. مهمترین مؤلفه جاذبه مردم به تشکیلات بسیج برخورداری نیروهای بسیجی به این صفت پسندیده است که به عنوان یک رفتار مطلوب در میان نیروهای بسیجی رایج است. در اهمیت حسن اخلاق همین بس که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: ” برترین شما نیکوکارترین شما از نظر اخلاق است. آنان که خود را آماده خدمت کرده و با دیگران با الفت و مهربانی زندگی می کنند.“ شجاعت گرچه شجاعت یک صفت اخلاقی است ولی مهمترین نماد اخلاقی و رفتاری یک فرد در زندگی اجتماعی است. فرد شجاع کسی است که دارای هویت دفاعی است و در راه حفظ ارزشها جرأت برخورد با عوامل دشمن را دارد. اگر شجاعت به عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه ما وجود داشته باشد و همه آحاد مردم صلابت و شهامت در راه دفاع از اسلام و ارزشهای دینی را داشته باشند، بدون شک کیان اسلامی از هر خطری مصون خواهد بود. حضور مقتدرانه در دفاع مقدس و خلق حماسه های پرشور بسیجیان در صحنه های نبرد نشانه های عینی از شجاعت بسیجیان در صحنه های دفاع می باشد که از مهمترین شاخصه های نیروهای بسیجی نیز می باشد. مردمی بودن منظور از مردمی بودن بسیج این است که آنان از متن ملت برخاسته و به صورت خودجوش و حرکت مردمی به عضویت این تشکیلات پیوستند و در جهت مصالح و آرمانهای نظام به پیروی از ولایت فقیه به انجام وظیفه پرداختند. حضور رده های مقاومت بسیج در کلیه اقشار و اصناف و اقصی نقاط کشور و پذیرش و جذب آحاد مردم در سنین مختلف نماد واقعی مردمی بودن این تشکیلات است. شهادت طلبی شهادت طلبی با وجود بسیجیان عجین شده است و بسیجی شهادت را می شناسد و به آن عشق می ورزد. حب به شهادت را بسیج از مولای خود علی علیه السلام آموخته است که فرموده است : “ انی للشهاده لمحب. من دوستدار شهادت هستم.“ نام بسیج در فرهنگ انقلاب اسلامی با ایثار و شهادت نقش بسته است زیرا ارزشهایی که فرهنگ اسلام و مبنای دینی برای شهادت قائل است بسیجی را شیفته شهادت کرده است. رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: ” بالای هر نیکی، کار نیک دیگری است تا اینکه مرد در راه خدا کشته شود. وقتی در راه خدای عزوجل کشته شد بالای آن کار نیکی وجود ندارد خصوصیات بسیجی مکتبی بودن مهمترین ویژگی بسیج ایمان به خدا و اعتقاد قلبی و باور درونی به خالق یکتا است. ایمان به خدا رابطه مستحکم نیروهای بسیجی با حق تعالی است زیرا بسیج رضایت حق تعالی را مبنای حرکت و فعالیت خود می داند. بنابراین مهمترین مشخصه بسیجی مکتبی بودن آن است. جهاد همه جانبه در راه خدا، نگهبانی از انقلاب ، دستاوردهای نظام مقدس اسلامی از دیگر جنبه های مکتبی بودن نیروهای بسیجی است. اطاعت از ولایت فقیه اطاعت از ولایت فقیه و تبعیت پذیری از رهبری نظام یکی از شاخص ترین ویژگی های بسیج است. بسیج تابع محض ولایت فقیه است و سعادت خود و جامعه را در پیروی از ولایت فقیه می داند، زیرا از معمار انقلاب و موسس بسیج آموخته است که ««من به همه ملت، به همه قوای انتظامی اطمینان می دهم که امر دولت اسلامی اگر بانظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت وارد نخواهد شد.» اخلاص بسیج عاشق خدا است و اخلاص به خدا مهمترین خصوصیات و ویژگی بسیجیان است. زیباترین حرکت بسیجیان خمینی و فعالیت بسیجیان ، داشتن رنگ خدائی در کارها است. برای همین است که امام بسیجیان ، خمینی کبیر (ره) فرموده اند: ” بسیج لشکر مخلص خدا است که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند.“ مساله اخلاص بسیار دقیق و ظریف است که قبولی اعمال بستگی به مقدار خلوص انسان دارد و هر چه اخلاص بیشتر و کاملتری داشته باشد، عمل او ارزشمندتر است . امام صادق علیه السلام در ضرورت توجه به موضوع اخلاص می فرمایند: ” هیچ نعمتی بالاتر از این نیست که در دل بنده چیزی جز خدا نباشد.“ تواضع و فروتنی فروتنی و شکستن نفس از مهمترین فضایل انسانی است که نیروهای بسیجی موصوف به چنین اخلاقی می باشند. بسیج علاوه بر اینکه در مقابل خدا خاشع و فروتن است در برابر مردم متواضع می باشد. قرآن کریم ویژگی مؤمنان و مردان خدا را چنین بیان می کند: ” بندگان شایسته خدا کسانی هستند که با آرامش راه می روند و آنگاه که از نادانان حرف نامربوط می شنوند، نادیده می گیرند و اظهار محبت می کنند.“ غیرت دینی غیرت و جوانمردی از ویژگیهای هر بسیجی است . بطور کلی منظور غیرت دینی این است که نیروهای بسیجی نسبت به مسائل اخلاقی و دینی جامعه و ترویج احکام و معارف الهی حساسیت داشته باشند. اگر موضوعاتی در جامعه رخ داد که با احکام اسلامی و الهی مطابق نبود، در برابر آن عکس العمل نشان داده شود. موضوع غیرت ، در سیره معصومین (ع) و بزرگان دین به وضوح مطرح است . اگر بخواهیم نماد کلی و عینی غیرت دینی را در عصر حاضر از بزرگان دین مطرح کنیم ، موضعگیری شجاعانه حضرت امام (ره) در تألیف کتاب آیات شیطانی توسط سلمان رشدی است که فتوای تاریخی قتل سلمان رشدی را صادر فرموده اند. بنایراین بسیجی هرگز در مقابل ناهنجاریهای جامعه بی تفاوت نخواهد بود. در مقابل زشتی ها و ناپاکی های اخلاقی و اجتماعی اهل تسامح و تساهل نخواهد بود. حسن خلق اخلاق نیکو یکی از صفات پسندیده در اسلام و از شیوه های مطلوب جاذبه دینی و فضایل انسانی است. در میان آداب اخلاقی و سنتهای اجتماعی، حسن برخورد با مردم در اخلاق اسلامی جایگاه ویژه ای دارد و برای نیروهای بسیجی که با مردم ارتباط دارند این موضوع حائز توجه است. مهمترین مؤلفه جاذبه مردم به تشکیلات بسیج برخورداری نیروهای بسیجی به این صفت پسندیده است که به عنوان یک رفتار مطلوب در میان نیروهای بسیجی رایج است. در اهمیت حسن اخلاق همین بس که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: ” برترین شما نیکوکارترین شما از نظر اخلاق است. آنان که خود را آماده خدمت کرده و با دیگران با الفت و مهربانی زندگی می کنند.“ شجاعت گرچه شجاعت یک صفت اخلاقی است ولی مهمترین نماد اخلاقی و رفتاری یک فرد در زندگی اجتماعی است. فرد شجاع کسی است که دارای هویت دفاعی است و در راه حفظ ارزشها جرأت برخورد با عوامل دشمن را دارد. اگر شجاعت به عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه ما وجود داشته باشد و همه آحاد مردم صلابت و شهامت در راه دفاع از اسلام و ارزشهای دینی را داشته باشند، بدون شک کیان اسلامی از هر خطری مصون خواهد بود. حضور مقتدرانه در دفاع مقدس و خلق حماسه های پرشور بسیجیان در صحنه های نبرد نشانه های عینی از شجاعت بسیجیان در صحنه های دفاع می باشد که از مهمترین شاخصه های نیروهای بسیجی نیز می باشد. مردمی بودن منظور از مردمی بودن بسیج این است که آنان از متن ملت برخاسته و به صورت خودجوش و حرکت مردمی به عضویت این تشکیلات پیوستند و در جهت مصالح و آرمانهای نظام به پیروی از ولایت فقیه به انجام وظیفه پرداختند. حضور رده های مقاومت بسیج در کلیه اقشار و اصناف و اقصی نقاط کشور و پذیرش و جذب آحاد مردم در سنین مختلف نماد واقعی مردمی بودن این تشکیلات است. شهادت طلبی شهادت طلبی با وجود بسیجیان عجین شده است و بسیجی شهادت را می شناسد و به آن عشق می ورزد. حب به شهادت را بسیج از مولای خود علی علیه السلام آموخته است که فرموده است : “ انی للشهاده لمحب. من دوستدار شهادت هستم.“ نام بسیج در فرهنگ انقلاب اسلامی با ایثار و شهادت نقش بسته است زیرا ارزشهایی که فرهنگ اسلام و مبنای دینی برای شهادت قائل است بسیجی را شیفته شهادت کرده است. رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: ” بالای هر نیکی، کار نیک دیگری است تا اینکه مرد در راه خدا کشته شود. وقتی در راه خدای عزوجل کشته شد بالای آن کار نیکی وجود ندارد
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » م- ح ( شنبه 88/9/7 :: ساعت 1:20 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
خبر توهین مفتی وهابی به مرجعیت شیعهپشت پرده ساخت فیلم توهین آمیز علیه پیامبر(ص)پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی اهانتتصویر کارگردان فیلم توهین آمیز علیه پیامبر (ص)آشنایی با حامیان فیلم توهین به پیامبر اکرم(ص)سام باسیل کیست؟داستان فیلم توهین به پیامبر اکرم(ص)محتوای فیلم موهن چیست؟عوامل سازنده آن چه کسانی هستند؟تصویر جسد سفیر آمریکا در لیبیمحتوای فیلم موهن علیه پیامبر چیست؟متن کامل کنفرانس سه روزه - مقابله با تهدید ایراندر جنگ با ایران فقط 300 نفر کشته می شوند!از متن تا معنا(1)از متن تا معنا(2)دانش نامه دین[همه عناوین(557)][عناوین آرشیوشده]